OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!

Vesna Vukadinović

20:00

Kulinarski globus 0

Čuveno italijansko jelo pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kući.

OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!
Shutterstock

Sastojci:

500 g špageta ili druge testenine po želji

750 ml paradajz sosa

2 čena belog luka

200 g slanine

½ kašičice suvog bosiljka

Maslinovo ulja, parmezan

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržiti iseckanu slaninu na kockice. Dodati iseckan beli luk, i posle minut sipati paradajz sos. Staviti bosiljak i ostaviti da se krčka. Staviti vodu za špagete da provri i tada dodati dva prstohvata morske soli, a onda i špagete. Kuvati dok omekšaju, procediti i odozgo staviti sos i posuti po želji parmezanom.

Savet

Italijani pastu ne mešaju sa sosom pre serviranja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading