OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!

Trpeza/ V.V.

20:00

Kulinarski globus 0

Čuveno italijansko jelo pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kući.

OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!
Shutterstock

Sastojci:

500 g špageta ili druge testenine po želji

750 ml paradajz sosa

2 čena belog luka

200 g slanine

½ kašičice suvog bosiljka

Maslinovo ulja, parmezan

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržiti iseckanu slaninu na kockice. Dodati iseckan beli luk, i posle minut sipati paradajz sos. Staviti bosiljak i ostaviti da se krčka. Staviti vodu za špagete da provri i tada dodati dva prstohvata morske soli, a onda i špagete. Kuvati dok omekšaju, procediti i odozgo staviti sos i posuti po želji parmezanom.

Savet

Italijani pastu ne mešaju sa sosom pre serviranja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading