OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!
Čuveno italijansko jelo pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kući.
Sastojci:
500 g špageta ili druge testenine po želji
750 ml paradajz sosa
2 čena belog luka
200 g slanine
½ kašičice suvog bosiljka
Maslinovo ulja, parmezan
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti iseckanu slaninu na kockice. Dodati iseckan beli luk, i posle minut sipati paradajz sos. Staviti bosiljak i ostaviti da se krčka. Staviti vodu za špagete da provri i tada dodati dva prstohvata morske soli, a onda i špagete. Kuvati dok omekšaju, procediti i odozgo staviti sos i posuti po želji parmezanom.
Savet
Italijani pastu ne mešaju sa sosom pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)