Najskuplji sladoled na svetu ima bele tartufe, jede se posebnom kašičicom a košta kao polovan auto
Najskuplji sladoled na svetu se zove Byakuya, proizvodi ga japanska firma "Cellato" a nosi potpis poznatog kulinarskog šefa Tadajošija Jamade.
Da biste se zasladili ovom delicijom, koja je zbog svoje cene ušla u Ginisovu knjigu rekorda, morate izdvojiti 880.000 japanskih jena, što odgovara cifri od oko 6.200 evra.
“Trebalo je više od godinu i po dana pokušaja i grešaka da se dobije pravi ukus”, rekli su iz tokijske firme i dodali da ova cena nije previsoka budući da se u sladoledu nalaze beli tartuf alba koji u Japanu košta dva miliona jena po kilogramu što iznosi nešto više od 13.000 evra.
Svaki paket uključuje jestive listiće zlata, ulje belog tartufa i metalnu kašičicu koju je ručni rad majstora iz Kjota.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
Komentari (0)