Najskuplji sladoled na svetu ima bele tartufe, jede se posebnom kašičicom a košta kao polovan auto
Najskuplji sladoled na svetu se zove Byakuya, proizvodi ga japanska firma "Cellato" a nosi potpis poznatog kulinarskog šefa Tadajošija Jamade.
Da biste se zasladili ovom delicijom, koja je zbog svoje cene ušla u Ginisovu knjigu rekorda, morate izdvojiti 880.000 japanskih jena, što odgovara cifri od oko 6.200 evra.
“Trebalo je više od godinu i po dana pokušaja i grešaka da se dobije pravi ukus”, rekli su iz tokijske firme i dodali da ova cena nije previsoka budući da se u sladoledu nalaze beli tartuf alba koji u Japanu košta dva miliona jena po kilogramu što iznosi nešto više od 13.000 evra.
Svaki paket uključuje jestive listiće zlata, ulje belog tartufa i metalnu kašičicu koju je ručni rad majstora iz Kjota.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)