Isprobajte IZLIVAČU, tradicionalno hercegovačko jelo koje se pravi od samo tri sastojka i začina
U stara vremena kuvarice su se snalazile s onim što su imale pa su tako nastala jedna od najlepših i najukusnijih jela koja su pri tome veoma jednostavna da se naprave.

Hercegovačka izlivača
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašika brašna
1 glavica crvenog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir i luk. U činiju izrendajte oljušteni krompir i crni luk i dodajte brašno, so, biber i ulje. Pomešajte sve sastojke. Sipajte malo ulja na dno pleha i ravnomerno rasporedite smesu, odozgo pospite biberom po ukusu. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Dužina pečenja zavisi od debljine posude.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)