Isprobajte IZLIVAČU, tradicionalno hercegovačko jelo koje se pravi od samo tri sastojka i začina
U stara vremena kuvarice su se snalazile s onim što su imale pa su tako nastala jedna od najlepših i najukusnijih jela koja su pri tome veoma jednostavna da se naprave.

Hercegovačka izlivača
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašika brašna
1 glavica crvenog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir i luk. U činiju izrendajte oljušteni krompir i crni luk i dodajte brašno, so, biber i ulje. Pomešajte sve sastojke. Sipajte malo ulja na dno pleha i ravnomerno rasporedite smesu, odozgo pospite biberom po ukusu. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Dužina pečenja zavisi od debljine posude.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Slavlje u Eliti: Veliki šef Aneli čestitao praznik, počinje proslava Bajrama upravo na Pink Televiziji! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Komentari (0)