Ukoliko niste nikad probali hrskave ITALIJANSKE RAVIOLE pržene u ulju, sada je pravi trenutak za to!

Ivana Vujnović

21:00

Kulinarski globus 0

Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Spremanje će trajati pola sata, ali će se svaki minut u potpunosti isplatiti.

Ukoliko niste nikad probali hrskave ITALIJANSKE RAVIOLE pržene u ulju, sada je pravi trenutak za to!
Shutterstock

 

Prženi italijanski ravioli

Sastojci:

250 g svežih raviola

40 g brašna

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice mlevene slatke paprike

1/2 kašičice mešavine italijanskih začina

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

2 jaja

100 g prezli

700 ml ulja za prženje

Priprema:

Raviole najpre dobro izmešajte sa brašnom, belim lukom, paprikom, mešavinom italijanskih začina, solju i biberom. U jednoj činiji umutite jaja, u drugu dodajte panko mrvice. Svaki raviole prvo umočite u jaja, a zatim u mrvice sa obe strane. U dubokom tiganju ili posudi većeg prečnika zagrejte ulje i ispržite pet raviola odjednom. Biće gotove nakon tri do četiri minuta, a tokom prženja obavezno ih okrenite. Gotove raviole prebacite u kuhinjske krpe koje će upiti višak masnoće. Poslužite ih tople, sa paradajz sosom ili kajmakom.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading