Ukoliko niste nikad probali hrskave ITALIJANSKE RAVIOLE pržene u ulju, sada je pravi trenutak za to!
Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Spremanje će trajati pola sata, ali će se svaki minut u potpunosti isplatiti.
Prženi italijanski ravioli
Sastojci:
250 g svežih raviola
40 g brašna
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice mlevene slatke paprike
1/2 kašičice mešavine italijanskih začina
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 jaja
100 g prezli
700 ml ulja za prženje
Priprema:
Raviole najpre dobro izmešajte sa brašnom, belim lukom, paprikom, mešavinom italijanskih začina, solju i biberom. U jednoj činiji umutite jaja, u drugu dodajte panko mrvice. Svaki raviole prvo umočite u jaja, a zatim u mrvice sa obe strane. U dubokom tiganju ili posudi većeg prečnika zagrejte ulje i ispržite pet raviola odjednom. Biće gotove nakon tri do četiri minuta, a tokom prženja obavezno ih okrenite. Gotove raviole prebacite u kuhinjske krpe koje će upiti višak masnoće. Poslužite ih tople, sa paradajz sosom ili kajmakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)