MAĐARSKI ČIKAŠ TOKANJ Gulaš od svinjskog mesa s paprikom a mu ukus je da poludiš od slasti
Čikoš tokanj je mađarska vrsta gulaša kod kojeg su meso i paprika isečeni na tračice. Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, onda je ovo jelo pun pogodak za vas!
![Mađarski čikaš tokanj](/data/images/2023-07-11/59026_shutterstock-742176721_f.jpg?timestamp=1689199200)
Čikoš tokanj
Sastojci:
600 g svinjskog mesa
100 g slanine
2 crvene babure
400 g crnog luka
1 kašika senfa
2 kašike pavlake
50 ml crnog vina
3 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
so, biber
Priprema:
Papriku, slaninu i svinjsko meso isecite na štapiće, a luk na rebarca. Meso i slaninu dinstajte na malo ulja da promeni boju. Na istom ulju dinstajte i crni luk te dodajte papriku. Ostaviti da se krčka. Kada postane gusto, ulijte vino i dinstajte još 10-15 minuta da alkohol ispari. Dodajte preostale sastojke i kuvajte još oko 2-2,5 sata na slaboj vatri dok meso ne omekne potpuno. Čikoš tokanj se servira uz testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![tiramisu](/data/images/2025-02-17/114227_tiramisu-kolac_f.jpg)
TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)