JEDINSTVENO, UKUSNO, NEODOLJIVO Mediteranski mafini, spremni za pola sata
Za zdrav i laagan, a zasit doručak
Sastojci
- 300 g projino brašno 100 g paprika
- 100 g tikvice
- 150 g belo brašno
- 1 dl ulje
- 4 dl mineralna voda
- prašak za pecivo
- so po ukusu
- 10 maslina
- susam za posipanje
Kako pripremiti
Pomešajte brašno, dodajte prašak za pecivo i so, pa postepeno dolivajte ulje i vodu. Na kraju dodajte seckane, posoljene i od vode oceđene tikvice, seckanu papriku i promešajte.
Prespite u podmazan pleh ili kalupe za mafine, a odozgo pobacajte seckane masline i susam i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)