FANTASTIČAN DORUČAK Pancerote na italijanski način, zadovoljstvo u svakom zalogaju
Odlične za doručak ili večeru, jako brzo se pojedu
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 7 gr suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 50ml ulja
- 600 + 50 gr mekog brašna
Nadev:
- 250 mocarele
- 100 gr tvrdog sira ( pecorino )
- 350 gr peradajz pelata
- 150 gr šunke
- italijanski začin ili bosiljak i malo soli
Priprema:
U posudu za mešenje sipati toplo mleko i toplu vodu. Dodati šeće ri kvasac i promešati.
Dodati ulje, malo brašna i so pa opet izmešati.
Dodavati postepeno brašno i mešati, a kasnije umesiti testo.
Ja sam utrošila 600 gr brašna za mešenje.
Umešeno testo pouljiti pa još na stolu izmesiti.
Podeliti ga na onoliko delova koliko panceroti želite da dobijete.
Ja sam dobila 7 velikih.
Oblikovati svaki komad testa u lopticu i staviti na brašnom posutu površinu.
Svaku još lopticu posuti brašnom i ostaviti sat vremena da odstoji.
Ako ostavljate celo testo da stoji onda mu je potrebno 3h.
Za to vreme napraviti nadev.
Sir iseckati, paradajz samleti, dodati začine i so i sve izmešati.
Svaku lopticu rukom razvući ali tako da je sredina nijansu deblja, a krajevi tanji.
Na sredinu staviti nadev od sira, staviti šunku, krajeve namazati vodom i preklopiti.
Stisnuti prstima da se krajevi zalepe.
Redjati na brašnom posutu površinu.
Čim završite punjenje odmah u dublji tiganj sipate dosta ulja i zagrevate na najjačoj vatri a zatim smanjite na nešto slabiju.
Uz pomoć malo brašna testirate da li se ulje zagrejalo.
U zagrejano ulje spuštate pancerote, onu koju ste prvu napravili ta se prva i peče.
Peći po minut sa svake strane pa pako volite pečenije ostavite još malo.
Pečene stavljati na ubrus pa tople poslužiti.
Prijatno.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)