MAGIČNA TORTA je francuski desert koji se pravi od samo 4 sastojka a pred vašim očima postaje magija
Popularni francuski slatkiš ime je dobio po načinu na koji se tokom pečenja prave tri sloja, testo se umuti i pred vašim čima se pravi magija koja im daje strukturu: donji sloj je čvršće teksture poput gustog krema, srednji sloj je mekan , dok je gornji pahuljast zahvaljujući umućenim belancima.
Magična torta
Sastojci:
4 hladna jaja
3/4 šolje brašna
3/4 šolje šećera
2 šolje mleka
Priprema:
Obložite četvrtastu tepsiju za tortu papirom za pečenje i zagrejte rernu na 160 stepeni. U velikoj posudi za mešanje umutite brašno, šećer, žumanca i pola šolje mleka. Umutite dok ne postane glatko, a zatim umešajte preostalo mleko. U drugoj posudi od belanaca umutite čvrst šne. Polako špatulo umutite trećinu belanaca, lagano mešajući. Polako ubacite sav sneg pazeći da nema neumećene tečnosti na dnu. Sipajte smesu za magičnu tortu u pripremljeni kalup za torte. Pecite 45 do 50 minuta na 160 stepeni.
Čačkalica zabodena u sredinu treba da izlazi čista. Pustite da se torta potpuno ohladi najmanje jedan sat pre sečenjai serviranja. Poslužite tortu na sobnoj temperaturi ili je ohladite u frižideru pre serviranja. Po želji pospite šećerom u prahu,
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)