MAGIČNA TORTA je francuski desert koji se pravi od samo 4 sastojka a pred vašim očima postaje magija
Popularni francuski slatkiš ime je dobio po načinu na koji se tokom pečenja prave tri sloja, testo se umuti i pred vašim čima se pravi magija koja im daje strukturu: donji sloj je čvršće teksture poput gustog krema, srednji sloj je mekan , dok je gornji pahuljast zahvaljujući umućenim belancima.
Magična torta
Sastojci:
4 hladna jaja
3/4 šolje brašna
3/4 šolje šećera
2 šolje mleka
Priprema:
Obložite četvrtastu tepsiju za tortu papirom za pečenje i zagrejte rernu na 160 stepeni. U velikoj posudi za mešanje umutite brašno, šećer, žumanca i pola šolje mleka. Umutite dok ne postane glatko, a zatim umešajte preostalo mleko. U drugoj posudi od belanaca umutite čvrst šne. Polako špatulo umutite trećinu belanaca, lagano mešajući. Polako ubacite sav sneg pazeći da nema neumećene tečnosti na dnu. Sipajte smesu za magičnu tortu u pripremljeni kalup za torte. Pecite 45 do 50 minuta na 160 stepeni.
Čačkalica zabodena u sredinu treba da izlazi čista. Pustite da se torta potpuno ohladi najmanje jedan sat pre sečenjai serviranja. Poslužite tortu na sobnoj temperaturi ili je ohladite u frižideru pre serviranja. Po želji pospite šećerom u prahu,
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)