Srpkinje se pozavideti japanskoj kajgani: Ona je deo savršenog doručka, a evo i zašto
Japanska kajgana je zapalila mreže. Evo kako da je pripremite
Japanska kajgana je zaista jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i vazdušastom teksturom. Što je još bolje, priprema ovog jela je iznenađujuće jednostavna. Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, verovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.
Sastojci:
4 jaja
1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
2 kašičice soja sosa
Prstohvat šećera
Malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
Malo putera
Priprema:1. U vanglici, pomešajte jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pena.
2. Na srednjoj temperaturi, rastopite malo putera u tiganju i sipajte otprilike trećinu smese od jaja. Kada smesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.
3. Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smesu od jaja.
4. Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.
5. Po želji, dok je smesa od jaja još mekana, možete dodati malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira, što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)