Srpkinje se pozavideti japanskoj kajgani: Ona je deo savršenog doručka, a evo i zašto

NajŽena

13:55

Kulinarski globus 0

Japanska kajgana je zapalila mreže. Evo kako da je pripremite

Kajgana
Printscreen/YouTube/Just One Cookbook

Japanska kajgana je zaista jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i vazdušastom teksturom. Što je još bolje, priprema ovog jela je iznenađujuće jednostavna. Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, verovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.

Sastojci:

4 jaja
1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
2 kašičice soja sosa
Prstohvat šećera

Malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
Malo putera

Priprema:1. U vanglici, pomešajte jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pena.

2. Na srednjoj temperaturi, rastopite malo putera u tiganju i sipajte otprilike trećinu smese od jaja. Kada smesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.

3. Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smesu od jaja.

4. Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.

5. Po želji, dok je smesa od jaja još mekana, možete dodati malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira, što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading