Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno

NajŽena

16:55

Kulinarski globus 0

Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom

Hleb
Printscreen/YouTube/TABLE DIARY 식탁일기

Domaći hleb možda zvuči kao izazov za neiskusne domaćice, ali danas postoje recepti koji olakšavaju njegovu pripremu. Testo se jednostavno pravi i to samo od nekoliko sastojaka, a ako ga napunite sirom i pire krompirom biće 100 puta ukusniji. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najbolji hleb koji će oduševiti i najveće probirljivce. A za još bolji ukus dodajte i malo propržene slanine. 

Sastojci: 
180 g brašna 
20 g praška za pecivo 
20 g istopljenog putera 
200 ml mleka
300 g krompira 
4 kašike majoneza  
200 g tvrdog sira 

 

 

Priprema: 
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte istopljeni puter i mleko. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih 30 minuta. U šerpi skuvajte beli krompir sa sve korom, pa kada se ohladi skinite koru. U krompir dodajte majonez i sve dobro ispasirajte. Razvucite testo u tanak krug, pa po sredini pospite rendani sir, preko stavite pire, a onda opet pospite rendani sir. Spojite krajeve ka gore da dobro zatvorite i malo spljoštite oklagijom. Stavite u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading