HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara

Ana Klikovac

20:02

Slatki kutak 0

Prosto neodoljiv...

trpeza
Shutterstock

Zaboravite na kupovinu hleba u pekarama i prodavinaca, jer postoji savršen recept za pripremu kod kuće. Ako želite vazdušast i mekan hleb iznutra, a da mu korica bude hrskava, onda obavezno isprovbajte ovaj recept. Ukus je kao da ste ga kupili u pekari, a uspeće i početnicima u kuhinji.

Sastojci:
500 g brašna 
1 ravna kašika soli 
375 ml tople vode 
8 g suvog kvasca 
1 ravna kašika šećera

Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste nekih sat vremena. Zatim na pobrašnjenoj površini premesite testo i oblikujte loptu, pa prebacite u kesu za pečenje. Zasecite hleb po sredini i zatvorite kesu (ali ostavite malo vazduha kako bi hleb mogao da naraste). Stavite kesu na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading