HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara
Prosto neodoljiv...
Zaboravite na kupovinu hleba u pekarama i prodavinaca, jer postoji savršen recept za pripremu kod kuće. Ako želite vazdušast i mekan hleb iznutra, a da mu korica bude hrskava, onda obavezno isprovbajte ovaj recept. Ukus je kao da ste ga kupili u pekari, a uspeće i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
500 g brašna
1 ravna kašika soli
375 ml tople vode
8 g suvog kvasca
1 ravna kašika šećera
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste nekih sat vremena. Zatim na pobrašnjenoj površini premesite testo i oblikujte loptu, pa prebacite u kesu za pečenje. Zasecite hleb po sredini i zatvorite kesu (ali ostavite malo vazduha kako bi hleb mogao da naraste). Stavite kesu na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB MEKAN KAO DUŠA Kada ga napravite po ovom receptu, više nećete jesti kupovni
Probajte domaći hleb kakav niste jeli do sad!
PROVEREN RECEPT ZA HRSKAV I VAZUŠAST HLEB Neodoljiv ukus koji osvaja sve generacije!
Recept kome ćete se vraćati iznova i iznova...
Mlečni hleb mek kao duša: Pecivo toliko lagano i slatko, prosto mami ukusom
Najmekši hleb ikada...
Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno
Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom
POSNA VASINA TORTA Čuvena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, a svi će tražiti dodatak
Neodoljiva poslastica sa orasima raspametiće goste i u posnoj varijanti.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
Komentari (0)