BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
Punjeni hrskavi hleb
Sastojci:
1 hleb
200 g rendane gaude
150 g feta sira
100 g putera
4 čena belog luka
1 ljuta papričica
2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Puter sobne temperature izmešajte s protisnutim belim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavite u frižider. Hleb isecite po dužini i širini, poput mreže. Rezovi treba da budu pet centimetara. Pazite da ne preterate da se ne bi raspao. Pomešajte rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno seckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog putera i nadevom od sira. Stavite na pleh, prekrijte folijom i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Otvorite foliju i dopecite hleb još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
IZVADITE JAJA IZ FRIŽIDERA I URADITE OVO Biće odmah sobne temperature, nema čekanja sat vremena!
Poznata kuvarica Rejčel Rej podelila je ovaj jednostavan a primenljiv trik kako da jaja iz frižidera brzo dostignu sobnu temperaturu.
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)