NAMIRNICE KOJE POMAŽU KOD VISOKOG PRITISKA Ovo voće je uvek dostupno
Postoje prirodni načini da smanjite visok pritisak, pomoću ishrane.
Cimet
Pola kašičice ovog mirisnog začina kontrolisaće krvni pritisak. Možete da rastopite u ustima malo cimeta u prahu i progutate.
Beli luk
Deluje na krvne sudove odmah, opušta ih i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše. Možete da pojedete čen belog luka sa hlebom ili ga dodate u salatu.
Čokolada
Preporučuje se ona sa 60 posto kakaoa, ali nemojte da preterujete sa količinom.
Banana
Ako imate hipertenziju savetuje se bar jedna banana dnevno. Bogata je kalijumom koji utiče na sniženje pritiska.
Možda vas zanima:
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
OČISTITE SUDOPERU POTPUNO PRIRODNO Sijaće se kao ogledalo, a nije soda bikarbona
Bez muke i ribanja, a potrebna vam je samo jedna namirnica.
ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)