HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.

holandske palačinke
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • pola kašike soli
  • 3 jaja 
  • ¾ šolje punomasnog mleka 
  • pola kašike čistog ekstrakta vanile
  • 3 kašike neslanog maslaca 

Za posluživanje

  • grčki jogurt
  • sveže voće
  • topli javorov sirup 

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno. so i šećer. Jaja izblendajte dok ne budu penušava i svetla. Dodajte mešavinu brašna, mleka i vanile i mešajte, sve dok ne postane retko i glatko. Umešajte maslac u pleh pa kad se otopi,  izvucite rešetku i izlijte smesu u pleh. Pecite palačinku od 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kad naraste, postane zlatnosmeđa i hrskava, naseckajte je na kriške i služite s jogurtom, sirupom i voćem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading