HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane
Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.
Potrebno je:
- pola šolje brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 3 jaja
- ¾ šolje punomasnog mleka
- pola kašike čistog ekstrakta vanile
- 3 kašike neslanog maslaca
Za posluživanje
- grčki jogurt
- sveže voće
- topli javorov sirup
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno. so i šećer. Jaja izblendajte dok ne budu penušava i svetla. Dodajte mešavinu brašna, mleka i vanile i mešajte, sve dok ne postane retko i glatko. Umešajte maslac u pleh pa kad se otopi, izvucite rešetku i izlijte smesu u pleh. Pecite palačinku od 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kad naraste, postane zlatnosmeđa i hrskava, naseckajte je na kriške i služite s jogurtom, sirupom i voćem.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)