BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.

Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.
Možda vas zanima:

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

SAVETI ZA SAVRŠENO BELO MESO Umesto gumeno biće mekano i sočno
Primenite jednostavne trikove kako da belo meso bude mekano i ukusno.

BRZO I LAKO OČISTITE ZAGORELE ŠERPE Sijaće se kao nove, a treba vam samo 1 namirnica
Primenite ovaj jednostavni trik, šerpe će biti kao nove.
Malo kalorija
U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti.
Lako se vari
Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.
Dobra za oči i kožu
Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože.
Dnevna preporuka
Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g.
Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi
Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.

Komentari (0)