BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.

bundeva
Shutterstock

Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.

Malo kalorija

U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti. 

Lako se vari

Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.

Dobra za oči i kožu

Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože. 

Dnevna preporuka

Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g. 

Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi

Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.
 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading