U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
Za dve kore:
- 500 g glatkog brašna
- 2 kašičice soli
- 300 ml vode
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, so i nalijte vodu. Rukom zamesite testo dok ne postane bez brašna i grudvica. Testo podelite na dve loptice pa pustite neka testo odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini rasklagijajte testo na debljinu malog prsta. U pleh za pečenje stavite kašiku ulja, razmažite i stavite koru u njega. Preko prelijte još jednu kašiku ulja i razmažite, pa postupak ponovite i s drugom korom. Zatim pustite da odstoje 20 minuta. Izvadite na stolnjak pa razvlačite koru od sredine obema rukama. Nemojte da gurajte cele vrhove prstiju unutra nego samo lagano jagodicama. Preko stola razvucite kore dok ne postanu tanke i gotovo prozirne, pa otkinite krajeve, poprskajte uljem i filujte po želji. Izdignite stolnjak i prebacite krajeve kore tako da dobije pravougaonik, pa izdignite stolnjak i pustite da se kora umota u valjak. Savijte rukama u oblik potkovice, pa polako prebacite u podmazan pleh. Ponovite postupak s drugom korom. Pecite kore 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)