U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
Za dve kore:
- 500 g glatkog brašna
- 2 kašičice soli
- 300 ml vode
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, so i nalijte vodu. Rukom zamesite testo dok ne postane bez brašna i grudvica. Testo podelite na dve loptice pa pustite neka testo odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini rasklagijajte testo na debljinu malog prsta. U pleh za pečenje stavite kašiku ulja, razmažite i stavite koru u njega. Preko prelijte još jednu kašiku ulja i razmažite, pa postupak ponovite i s drugom korom. Zatim pustite da odstoje 20 minuta. Izvadite na stolnjak pa razvlačite koru od sredine obema rukama. Nemojte da gurajte cele vrhove prstiju unutra nego samo lagano jagodicama. Preko stola razvucite kore dok ne postanu tanke i gotovo prozirne, pa otkinite krajeve, poprskajte uljem i filujte po želji. Izdignite stolnjak i prebacite krajeve kore tako da dobije pravougaonik, pa izdignite stolnjak i pustite da se kora umota u valjak. Savijte rukama u oblik potkovice, pa polako prebacite u podmazan pleh. Ponovite postupak s drugom korom. Pecite kore 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)