TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
Pogrešna srazmera vode i pirinča
Iako na pakovanju piše da je optimalna srazmera vode sa pirinčem 2:1 to nije tačno, zbog toga i bude prekuvan.
Prava razmera je 1:1 uz jedan dodatak.
S obzirom da će voda da ispari tokom kuvanja, potrebno je doliti.
Za beli pirinač, dolijte 3/4 šoljice vode,tako da na 1 šoljicu pirinča idu 1 i 3/4 šoljice vode, jer se kuva brže.
Integralni pirinač se kuva duplo sporije, pa će više vode da ispari. Za njega dodajte na srazmeru još 1 ili 1 i 1/4 šoljice vode.
Možda vas zanima:
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
OČISTITE SUDOPERU POTPUNO PRIRODNO Sijaće se kao ogledalo, a nije soda bikarbona
Bez muke i ribanja, a potrebna vam je samo jedna namirnica.
ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.
PRIRODNI DETERDŽENT ZA SUDO MAŠINU Sudovi će se blistati kao ogledalo, a priprema je jednostavna
Ni malo ne zaostaje za tabletama za mašinsko pranje, bićete oduševljeni rezultatom.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)