TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
Pogrešna srazmera vode i pirinča
Iako na pakovanju piše da je optimalna srazmera vode sa pirinčem 2:1 to nije tačno, zbog toga i bude prekuvan.
Prava razmera je 1:1 uz jedan dodatak.
S obzirom da će voda da ispari tokom kuvanja, potrebno je doliti.
Za beli pirinač, dolijte 3/4 šoljice vode,tako da na 1 šoljicu pirinča idu 1 i 3/4 šoljice vode, jer se kuva brže.
Integralni pirinač se kuva duplo sporije, pa će više vode da ispari. Za njega dodajte na srazmeru još 1 ili 1 i 1/4 šoljice vode.
Možda vas zanima:
DODAJTE OVO U PIRINAČ Neće se lepiti, trik provereno radi, a namirnicu već imate
Poznata blogerka sa Instagrama podelila je jednostavan,a koristan trik kako da pirinač bude super.
RIŽOTO SA PARADAJZOM NA MEDITERANSKI NAČIN Lagano jelo koje se lako i brzo pravi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
TAJNI SASTOJAK ZA TESTO Kiflice će biti mekane, sočne i sveže i do 5 dana
Trik je jednostavan, a pecivo će biti savršeno.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)