TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
Pogrešna srazmera vode i pirinča
Iako na pakovanju piše da je optimalna srazmera vode sa pirinčem 2:1 to nije tačno, zbog toga i bude prekuvan.
Prava razmera je 1:1 uz jedan dodatak.
S obzirom da će voda da ispari tokom kuvanja, potrebno je doliti.
Za beli pirinač, dolijte 3/4 šoljice vode,tako da na 1 šoljicu pirinča idu 1 i 3/4 šoljice vode, jer se kuva brže.
Integralni pirinač se kuva duplo sporije, pa će više vode da ispari. Za njega dodajte na srazmeru još 1 ili 1 i 1/4 šoljice vode.
Možda vas zanima:
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OČISTITE ZAGORELO POSUĐE ZA TREN OKA Nema struganja, biće kao novo, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i tiganj će se sijati kao nov.
DODAJTE OVO KADA DINSTATE LUK Sprečava neprijatne mirise, a daje jelu poseban šmek
Ako i vi izbegavate da pržite luk zbog neprijatnih mirisa, primenite ovaj jednostavni trik.
NAJBOLJI PRIRODNI DETERDŽENT ZA SUDOVE Super čisti, nije soda bikarbona, a prelepo miriše
Uštedećete na kućnom budžetu, potpuno je prirodan, a posuđe će se sijati kao novo.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)