SLANI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno slavsko predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Polizaćete prste koliko je ukusno, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je
- 300 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kisele pavlake
- 3 jaja
- 150 g brašna
- so, biber i začin po želji
Priprema:
Na ulju propržite seckani luk i pečurke, pa ih ostavite da se ohlade. Umutite jaja, dodajte pavlaku, brašno, so, biber i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ohlađene pečurke i sve sjedinite. Izlijte smesu u podmazan pleh i pecite rolat u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)