POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 300 g brokolija
- 1 veća šargarepa
- 2 manja krompira
- pola šolje pavlaka za kuvanje
- prstohvat bibera i soli po potrebi
- crni i beli luk, po želji
- 10 g seckanih badema
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite i iseckajte, pa kuvajte sve dok ne postanu srednje mekani. Brokoli operite i iseckajte na manje delove pa ubacite u šerpu i kuvajte , dok sve ne omekša. Zatim ga procedite i prebacite u blender. Posolite, pobiberite i začinite, pa sve izblendajte. Vratite u šerpu pa umešajte pavlaku za kuvanje. Mešajte nekoliko minuta, dok se sve ne zgusne. Servirajte pa pospite potaž seckanim bademima. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće mekane i sočne i neće se cepati
Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.
RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
Komentari (0)