KESTEN NE ZOVU DŽABE KRALJEM JESENI Ali ako imate ove bolesti, najbolje je da ga ne konzumirate
Kesten možete da jedete kuvan, pečen ili u desertima, i mnogima je omiljena sezonska namirnica.
Kesten
Namirnica bogata vlaknima, mineralima i vitaminima, a ima malo masti. Sadrži tanine i flavonoide a često se koristi za mučninu i dijareju .Izuzetno bogat vitaminom C smanjiće rizik od upala.
Ublažava probleme sa varenjem
Kesten olakšava pražnjenje creva i sprečava nelagodnost zbog visokog sadržaja dobrih bakterija.
Sprečava probleme sa srcem i smanjuje holesterol. ,
Kontrola šećera u krvi
Zbog niskog glikemijskog indeksa neće dovoditi do naglih skokova šećera u krvi.
Kontrola krvnog pritiska
Zbog sadržaja kalijuma.
Jača imuni sistem
Zbog visokog sadržaja vitamina C.
Ipak, ako imate neke od navedenih simptoma bolje je da izbegavate kesten
Problemi sa bubrezima ili jetrom.
Alergija na orašaste plodove.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.
NAPRAVITE NAJLEPŠE FRANCUSKE KROASANE Biće puterasti i mekani kao duša, a caka je u ovome
Uz jednostavne, a proverene savete poznatih kuvara dobićete najlepše kroasane.
SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
NAJBOLJI NAČIN ČUVANJA BRAŠNA Mesecima će biti sveže, a sve štetočine će pobeći
Primenite ovaj jednostavan trik.
ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
SLAVSKI KOLAČ SA VANILINIM EKSTRAKTOM Mirisan i neodoljiv, dobićete brojne pohvale od gostiju
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a ukrasiće svaku slavsku trpezu.
KESTEN NE ZOVU DŽABE KRALJEM JESENI Ali ako imate ove bolesti, najbolje je da ga ne konzumirate
Kesten možete da jedete kuvan, pečen ili u desertima, i mnogima je omiljena sezonska namirnica.
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)