PITA SA ŠAMPINJONIMA Služite uz jogurt ili kiselo mleko, prava eksplozija ukusa

Ivana Pavlović

13:01

Sezonski recepti 0

Ukusna i drugačija, a savršena za dane posta.

pita sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sampinjona
  • 2 manja praziluka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 dl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • čaša od 2 dl brašna
  • 150 g griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte sitno praziluk pa ga pržite na vrelom ulju. Nakon što omekša, dodajte sitno sečene šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Pržite sve dok ne ispari tečnost.  Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite kiselu vodu, ulje, brašno, so, griz i prašak za pecivo. Tri kore premažite u tankom sloju pa na početak treće poređajte nadev u debljem sloju. Krajeve savijte ka unutra pa uvijte u rolat.U pleh obložen pek papirom poređajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Rolat secite na parčiće, pa premažite sa malo smese od griza. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prjatno!

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading