PITA SA ŠAMPINJONIMA Služite uz jogurt ili kiselo mleko, prava eksplozija ukusa
Ukusna i drugačija, a savršena za dane posta.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- čaša od 2 dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte sitno praziluk pa ga pržite na vrelom ulju. Nakon što omekša, dodajte sitno sečene šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Pržite sve dok ne ispari tečnost. Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite kiselu vodu, ulje, brašno, so, griz i prašak za pecivo. Tri kore premažite u tankom sloju pa na početak treće poređajte nadev u debljem sloju. Krajeve savijte ka unutra pa uvijte u rolat.U pleh obložen pek papirom poređajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Rolat secite na parčiće, pa premažite sa malo smese od griza. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prjatno!
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
PICA SA PILETINOM Slasno jelo za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli.
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
SALEP Turski napitak savršen za hladne zimske dane, a služio se još u Osmanskom carstvu
Aromatični napitak dekorišite cimetom i pistaćima.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
Komentari (0)