BANANA TIRAMISU Italijanski klasik u savršenom spoju sa voćem
Sočan i sladak, pravićete stalno.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 300 g piškota
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini . Piškote natopite u kafu, pa preko njih poređajte banana, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ostavite tiramisu par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći, pa pospite kakaoom.
.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KREMASTI KOLAČ Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Pravi se lako, a kremast i neodoljiv.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)