KIKIRIKI BAJADERA ZA PRAVE SLADOKUSCE Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Kad je jednom probate zaboravićete na klasičnu.
Potrebno je:
- 250 g putera
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kikiriki putera
- 250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte keks, istopljen puter i šećer. Dodajte kikiriki puter (odvojte 4 kašike sa strane) i mutite mikserom da se smesa ujednači. Smesu rasporedite na tacnu u obliku pravougaonika, debljine po želji. Na tihoj vatri istopite čokoladu i odvojen kikiriki puter. Sipajte preko raspoređene smese i ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA Omiljeni kolač sa slavske trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Još bolja od klasične bajadere, mekana i slatka.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
BELA BAJADERA SA LIMUNOM Starinski kolač na moderan način
Još slađa i ukusnija, dobićete brojne pohvale.
BAJADERA TORTA BEZ PEČENJA Polovina nestane dok pristavite kafu, a topi se u ustima
Savršena za sve svečane prilike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)