LAZANJE SA POVRĆEM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Lagane a zasitne, odmah nestane pola pleha

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, nema im ravnih.

lazanje sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 tikvice, tanko sečene
  • 1 patlidžan, tanko sečen
  • 200 g šampinjona, isečenih
  • 1 crvena paprika, isečena na trakice
  • 500 g paradajz sosa
  • 400 g testenine za lazanje
  • 400 ml bešamela
  • 150 g kravljeg sira
  • 150 g rendane mocarele
  • so
  • biber
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju sa malo maslinovog ulja ispecite povrće, dok ne omekša. Posolite i začinite. U vatrostalnu posudu ređajte red testa, red povrća, red paradajz sosa i red bešamela. Umešajte kravlji sir i mocarelu između slojeva. Dodajte sir na vrhu. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading