GIBANICA IZ TIGANJA Puna hrskavih kora i slasnog nadeva, a gotova dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

08:40

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

gibanica iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

  • sedam kora za pitu
  • 200 g sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 80 ml ulja

Priprema:

Uljem premažite tiganj pa stavite jednu koru tako da krajevi izlaze preko oboda tiganja.  U jednoj posudi umutite jaja sa uljem i praškom za pecivo. Onda dodajte izmrvljen sir i sve promešajte. Nanesite deo fila na prvu koru. Preko fila zgužvajte drugu koru pa nanesite fil. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zatim prebacite prvu koru koja je virila unutar tiganja, a preko nje stavite poslednju koru. Gibanicu premažite ostatkom fila i poprskajte uljem. Poklopite i stavite na tiganj uključen na srednjoj temperaturi. Pecite tako oko 5 minuta, pa skinite poklopac i opet poklopite. Pecite gibanicu sve dok ne porumeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading