GIBANICA IZ TIGANJA Puna hrskavih kora i slasnog nadeva, a gotova dok pristavite kafu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- sedam kora za pitu
- 200 g sira
- pola kesice praška za pecivo
- 2 jajeta
- 80 ml ulja
Priprema:
Uljem premažite tiganj pa stavite jednu koru tako da krajevi izlaze preko oboda tiganja. U jednoj posudi umutite jaja sa uljem i praškom za pecivo. Onda dodajte izmrvljen sir i sve promešajte. Nanesite deo fila na prvu koru. Preko fila zgužvajte drugu koru pa nanesite fil. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zatim prebacite prvu koru koja je virila unutar tiganja, a preko nje stavite poslednju koru. Gibanicu premažite ostatkom fila i poprskajte uljem. Poklopite i stavite na tiganj uključen na srednjoj temperaturi. Pecite tako oko 5 minuta, pa skinite poklopac i opet poklopite. Pecite gibanicu sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
GIBANICA IZ TIGANJA TERA VODU NA USTA A gotova dok pristavite kafu
Pravi se lako, a nećete moći da prestanete da jedete.
GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan
Služite toplu uz prilog po želji.
ZBOG ŠUMADIJSKE GIBANICE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Pravi se lako, a i sit bi je jeo
Savršeno ide uz šolju jogurta.
ŠUMADIJSKA GIBANICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)