GURMANSKE KRMENADLE SA LIMUNOM I BELIM LUKOM Mirisne i sočne, a meso se lepi za prste
Za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 4 krmenadle
- 3 čena belog luka, sitno seckana
- sok i rendana korica 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašika sveže iseckanog peršuna
Priprema:
Krmenadle najpre natrljajte solju i biberom s obe strane. U posudi pomešajte sok i koricu limuna, beli luk i maslinovo ulje, a zatim prelijte preko krmenadli. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi najmanje 30 minuta, ili još bolje preko noći u frižideru. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i pecite krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Na kraju ih pospite svežim peršunom pre služenja. Ovaj osvežavajući recept savršeno se slaže sa salatom od rukole ili mladim krompirom.
Možda vas zanima:
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Sočne i mekane, a meso se lepi za prste.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POHOVANE KRMENADLE SE TOPE U USTIMA Savršeno sočne i mekane kao puter
Ručak u kom će cela porodica uživati.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)