ŠPANSKA MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE A polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

španska musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g krompira
  • 700 g plavog patlidžana
  • 700 g sveže paprike
  • 300 ml ulja
  • 700 ml soka od paradajza
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • svež peršun

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Onda ga prelijte vodom i ostavite da odstoji. Isecite na kolutove plavi patlidžan pa posolite i ostavite da odstoji pola sata. Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja dok ne omekša. Potom dodajte sitno mleveni beli luk. Zatim sipajte sok od paradajza.U sos dodajte brašno, šećer i so, pa kuvajte sve dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Onda krompir procedite pa kratko ispržite. Poređajte ga u tepsiju. U tiganju propržite plavi patlidžan pa ga poređajte preko krompira. Sečenu papriku izdinstajte pa propžite i dodajte preko krompira i patlidžana.Prelijte pripremljenim paradajz sosom pa polako promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, musaku pospite seckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading