ŠPANSKA MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE A polovina se pojede dok je još u plehu
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 700 g krompira
- 700 g plavog patlidžana
- 700 g sveže paprike
- 300 ml ulja
- 700 ml soka od paradajza
- 6 čenova belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Onda ga prelijte vodom i ostavite da odstoji. Isecite na kolutove plavi patlidžan pa posolite i ostavite da odstoji pola sata. Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja dok ne omekša. Potom dodajte sitno mleveni beli luk. Zatim sipajte sok od paradajza.U sos dodajte brašno, šećer i so, pa kuvajte sve dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Onda krompir procedite pa kratko ispržite. Poređajte ga u tepsiju. U tiganju propržite plavi patlidžan pa ga poređajte preko krompira. Sečenu papriku izdinstajte pa propžite i dodajte preko krompira i patlidžana.Prelijte pripremljenim paradajz sosom pa polako promešajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, musaku pospite seckanim peršunom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)