DOMAĆE POGAČICE MILUJU NEPCA A biće mekane i sveže i sutradan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kvasac
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
Za preko
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko sa vodom da postane mlako, pa dodajte kašičicu šećera i izmrvite kocku kvasca. Ostavite oko 10 ak minuta da se aktivira. Onda mu dodajte jaje i kašičicu soli. Zatim postepeno dodajte brašno i mešajte kašikom. Sipajte 100 ml ulja i mesite dok testo ne upije. Onda dodajte još brašna i mesite još malo. Ostavito testo oko pola sata da naraste. Oblikujte pogačice, pa svaku premažite kašikom ulja sa žumancetom. Pecite pogačice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
BRZE POGAČICE Treba vam samo 8 minuta, a savršene za bilo koje doba dana
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)