JESENJI ROLAT OD SIRA I BUNDEVE Pravi se maltene sam, a razvaljuje ukusom
Kremast i sočan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 250 g lisnatog testa
- 200 g sitnog sira
- 150 g pirea od bundeve
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 1 kašičica vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite sir sa šećerom, jajetom i vanilom, pa dodajte pire od bundeve i promešajte. Razvucite lisnato testo, rasporedite fil preko testa, a zatim pažljivo urolajte. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta na 180°C dok ne porumeni. Ostavite rolat da se malo prohladi, pa seckajte na kriške.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
ŠVARCVALD ROLAT SE TOPI U USTIMA Brži od torte, a ukusom nimalo ne zaostaje
Kremast i sladak, savršen za slavu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)