BAKA MIRA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNE KROFNE I dupla mera je malo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Mirisne i slatke, smazaće se odmah.

čokoladne krofne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 jaja
  • 80 g putera (otopljenog)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g rendane čokolade

 

Priprema

Ugrejte mleko do mlakog, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter, ekstrakt vanile i komadiće čokolade. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnobraon sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da bi upile višak ulja.

Komentari (0)

Loading