TORTA BELA DOLINA ZA DEČIJE ROĐENDANE Kremasta i prepuna bogatog fila
Gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanaca
- 600 g šećera (200 g po kori)
- 3 supene kašike vinskog sirćeta
Za preliv i fil:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 7 kašika gustina
- 1 puding od vanile
- 15 žumanaca
- 200 g šećera
- 8 dl mleka
- 1 margarin
Za dekoraciju:
- umućen šlag po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda dodajte kašiku sirćeta i još malo umutite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Sušite koru oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.Istim postupkom napravite još dve kore, da ukupno imate tri. Zatim ih premažite sa po 100 g otopljene čokolade, pa ostavite da se stegnu. Zasebno umutite žumanca sa šećrom , gustinom i pudingom od vanile. Zatim ovu smesu zakuvajte u mleku, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Umućen margarin dodajte u prohlađen fil pa sve dobro sjedinite. Filujte tortu kora-fil dok ne utrošite sv materijal. Na kraju premažite celu tortu umućenim šlagom.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je od 7 do 107 godina
Nema ko če ostati na samo jednom parčetu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)