RASKOŠNA KASANDRA TORTA SA BANANICAMA Poslastica sa 3 kore i 3 krema
Kremasta i raskošna, savršena za slavu.
Za koru sa kokosom
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g kokosa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećer
Za koru sa čokoladom
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecxivo
- 1 kesica vanilin šećer
Za koru sa orasima
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećer
Fil
- 12 žumanca
- 250 g šećera
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 5-6 krem bananica
- 100 g čokolade
- 100 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- šarene perlice
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni. Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.Fil Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći. Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)