RASKOŠNA KASANDRA TORTA SA BANANICAMA Poslastica sa 3 kore i 3 krema

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i raskošna, savršena za slavu.

kasandra torta
Shutterstock

Za koru sa kokosom

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 100 g kokosa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećer

Za koru sa čokoladom

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecxivo
  • 1 kesica vanilin šećer

Za koru sa orasima

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećer

Fil

  • 12 žumanca
  • 250 g šećera
  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 5-6 krem bananica
  • 100 g čokolade
  • 100 g mlevenih oraha

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake
  • šarene perlice

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni. Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.Fil  Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći. Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.

Komentari (0)

Loading