TORTA NAJLEPŠE ŽELJE OSVAJA UKUSOM Sa 2 raskošna fila i prepuna čokolade
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 5 g praška za pecivo
- 4 belanca
- 50 g pečenog mlevenog lešnika
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
Za prvi fil:
- 2 kašike umućenog šlaga
- 6 žumanca
- 50 g pečenog mlevenog lešnika
- 500 ml mleka
- 85 g čokolade sa keksom
- 200 g šećera
- 125 g maslaca
- 90 g gustina
Za drugi fil:
- 125 g maslaca
- 10 žumanca
- 85 g čokolade sa lešnicima
- 150 g šećera
Još
- 200 g šlaga u prahu plus 300 ml mleka
Za glazuru:
- 2 kašike ulja
- 1 tabla mlečne čokolade
Okolo:
- 200 ml slatke pavlake
- 120 g crne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte lešnik, brašno i prašak za pecivo. Lopaticom dobro sjedinite pa izlijte na pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Istim postupkom napravite još 3 kore. Napravite filove pa ređajte tortu redosledom: kora 1 – pola žutog fila – tanak sloj šlaga-kora 2 – ceo drugi fil – tanak sloj šlaga kora 3 – druga polovina žutog krema – tanak sloj šlaga 4 kora. Otopite mlečnu čokoladu sa uljem da dobijete glazuru. Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom otopljenom sa 120 g crne čokolade i ohlađenom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)