TORTA MONAHINJINA TAJNA Vredna svakog truda, a prepuna sira i čokolade

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Raskošna i preukusna, nema ko vam neće tražiti recept.

torta monahinjina tajna
Shutterstock

Potrebno je:
Za prvu koru:

  • 100 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g brašna
  • 4 žumanca
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za drugu koru:

  • 150 g brašna
  • 75 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 žumanca
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice kakaoa

Za krem od sira:

  • 400 g svežeg sira
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 paket pudinga od vanile
  • 4 jajeta
  • 100 g margarina
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za puding krem:

  • 400 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kašike šećera
  • 180 g putera
  • 1 pakovanje crvenog želea

Za čokoladnu glazuru:

  • 1 kašika putera
  • 3 kašike kakao praha
  • 5 kašika mleka
  • 120 g šećera

Dodatno:

  • šaka prženih mlevenih oraha za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte jedno po jedno jaje i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zamesite testo za drugu koru, sem kakao praha, pa smesu podelite na 2 dela. Jedan ostavite u frižideru, a u drugi deo dodajte kakao i ponovo premesite. Zatim smesu stavite u zamrzivač. Odvojite žumanca od belanaca, pa zasebno umutite belanca. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte žumanca, sveži sir, puding, prašak za pecivo i penasto umućen sneg od belanaca. Narendajte smeđe testo na krupne rende pa sve izrendano testo u delovima dodajte u ovaj krem, uz neprestano mešanje. Svetlo testo sipajte u pleh obložen pek papirom pa pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Preko nanesite krem od sira i pecite još 45 do 60 minuta, u na 175 stepeni. Rastvorite žele u 60 ml kuvane vode. Puding rastvorite sa šećerom u 60 ml mleka, a preostalo mleko stavite da proključa. Zakuvajte puding uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda ostavite da se ohladi. Puter umutite pa dodajte puding i žele. Preko pečenog svetlog testa premažite puding krem pa preko stavite tamno testo. Zakuvajte sastojke za glazuru, uz neprestano mešanje. Njome prelijte tortu pa preko pospite orasima.

 

 

Komentari (0)

Loading