TORTA MONAHINJINA TAJNA Vredna svakog truda, a prepuna sira i čokolade
Raskošna i preukusna, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za prvu koru:
- 100 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g brašna
- 4 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za drugu koru:
- 150 g brašna
- 75 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice kakaoa
Za krem od sira:
- 400 g svežeg sira
- 170 g šećera u prahu
- 1 paket pudinga od vanile
- 4 jajeta
- 100 g margarina
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za puding krem:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2 kašike šećera
- 180 g putera
- 1 pakovanje crvenog želea
Za čokoladnu glazuru:
- 1 kašika putera
- 3 kašike kakao praha
- 5 kašika mleka
- 120 g šećera
Dodatno:
- šaka prženih mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte jedno po jedno jaje i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zamesite testo za drugu koru, sem kakao praha, pa smesu podelite na 2 dela. Jedan ostavite u frižideru, a u drugi deo dodajte kakao i ponovo premesite. Zatim smesu stavite u zamrzivač. Odvojite žumanca od belanaca, pa zasebno umutite belanca. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte žumanca, sveži sir, puding, prašak za pecivo i penasto umućen sneg od belanaca. Narendajte smeđe testo na krupne rende pa sve izrendano testo u delovima dodajte u ovaj krem, uz neprestano mešanje. Svetlo testo sipajte u pleh obložen pek papirom pa pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Preko nanesite krem od sira i pecite još 45 do 60 minuta, u na 175 stepeni. Rastvorite žele u 60 ml kuvane vode. Puding rastvorite sa šećerom u 60 ml mleka, a preostalo mleko stavite da proključa. Zakuvajte puding uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda ostavite da se ohladi. Puter umutite pa dodajte puding i žele. Preko pečenog svetlog testa premažite puding krem pa preko stavite tamno testo. Zakuvajte sastojke za glazuru, uz neprestano mešanje. Njome prelijte tortu pa preko pospite orasima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)