RECEPT ZA HILANDARSKE PUNJENE PAPRIKE Ovako ih prave monasi
Zasitne i preukusne.
Potrebno je:
- 7 paprika
- 100 g pirinča
- 4 kašike seckanih oraha
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka ili praziluk
- 1 veći paradajz
- 100 ml kuvanog paradajza
- suvi začin, so, biber
- 3 čena belog luka
- mlevena crvena paprika
- malo tucane paprike
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk i šargarepu. Zatim dodajte beli luk, mlevenu papriku, opran pirinač sa orasima i još malo propržite. Posolite i pobiberite. Operite paprike pa izvadite seme. Đuveč obložen pek papirom napunite paprikama. Potom ih zatvorite kriškama paradajza. Prelijte paprike sa kuvanim paradajzom i malo vode. Pokrijte i pecite paprike oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)