RECEPT ZA HILANDARSKE PUNJENE PAPRIKE Ovako ih prave monasi

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Zasitne i preukusne.

posne punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 paprika
  • 100 g pirinča
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka ili praziluk
  • 1 veći paradajz
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • suvi začin, so, biber
  • 3 čena belog luka
  • mlevena crvena paprika
  • malo tucane paprike
  • ulje


Priprema


Rernu zagrejte na 220 stepeni. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk i šargarepu. Zatim dodajte beli luk, mlevenu papriku, opran pirinač sa orasima i još malo propržite. Posolite i pobiberite. Operite paprike pa izvadite seme. Đuveč obložen pek papirom napunite paprikama. Potom ih zatvorite kriškama paradajza. Prelijte paprike sa kuvanim paradajzom i malo vode. Pokrijte i pecite paprike oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading