KUKURUZNA ZLEVANKA JE LAŽNA PROJA Ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Za razliku od proje koristi se kisela pavlaka i mleko.
Potrebno je:
- 400 g kukuruznog brašna
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 200 g kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- mleko
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Zatim žumanca umutite sa pavlakom. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i ulje, pa dobro umutite. Zasebno umutite belanca sa mlekom u čvrst šne. Sjedinite varjačom obe smese pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite zlevanku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)