KUKURUZNA ZLEVANKA JE LAŽNA PROJA Ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Za razliku od proje koristi se kisela pavlaka i mleko.

kukuruzna zlevanka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kukuruznog brašna 
  • 4 jajeta 
  • 100 ml ulja
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 prašak za pecivo
  • mleko

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Zatim žumanca umutite sa pavlakom. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i ulje, pa dobro umutite. Zasebno umutite belanca sa mlekom u čvrst šne. Sjedinite varjačom obe smese pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite zlevanku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Komentari (0)

Loading