STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Recept na kome su odrasle generacije
Mami na parče više.
Potrebno je:
- puter za premazivanje
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika žutog šećera
- 150 g margarina
- 200 ml mleka
- 450 g džema od višanja
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45x35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40x30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju sa rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
IZ BAKINE KUHINJE Starinski rolat sa džemom je jednostavan, a svi smo ga obožavali u detinjstvu
Za ovu poslasticu vam ne treba ni mnogo vremena ni veštine u kuhinji.
IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)