NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE PIHTIJE Biće bistre, mekane i mesnate
Gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 4 mlade svinjske nogice
- malo suhomesnatog (dimljena nogica, uvo, repić)
- 3 šargarepe (kuvane)
- 2 jaja (kuvana)
- 4 čema belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- tucana ljuta paprika (može i slatka)
- so
Priprema:
Operite dobro svinjske nogice pa ih očistite i stavite u duboki lonac. Onda dodajte suhomesnato, par lista lovora, nekoliko zrna bibera, malo začina po želji i so. Sipajte vode do vrha. Kuvajte sve dok se pihtije ne skuvaju i ne ostane malo tečnosti, oko dva dlana u šerpi. Zatim procedite i odvojite kosti. Meso rasporedite u 4 tanjira. Dodajte kuvane šargarepe i kuvana jaja podeljena na pola. Stavite u svaki tanjir po 1 čen belog luka. Onda sipajte i rasporedite ostatak čorbice. Pospite pihtije sa malo tucane paprike i pustite da se par sati stegnu.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)