PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Mirisna i sočna, pravićete stalno.

proja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja običnog brašna
  • 1 šolja pirea od pečene bundeve
  • 1 šolja kukuruznog brašna 
  • ½ šolje putera 
  • 1 šolja mlaćenice 
  • ½ šolje granuliranog šećera 
  • ¼ šolje javorovog sirupa 
  • 2 jaja
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica začina za bundevu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite puter i šećer dok smesa ne postane kremasta. Onda dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje. Onda umešajte pire od bundeve, mlaćenicu i med, dok se dobro ne sjedine. Zasebno prosejte brašna, sodu bikarbonu i začin. Polako sjedinite obe smese pa mešajte sve dok se ne sjedini. Zatim izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite testo 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je proja pečena. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading