PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 šolja običnog brašna
- 1 šolja pirea od pečene bundeve
- 1 šolja kukuruznog brašna
- ½ šolje putera
- 1 šolja mlaćenice
- ½ šolje granuliranog šećera
- ¼ šolje javorovog sirupa
- 2 jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica začina za bundevu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite puter i šećer dok smesa ne postane kremasta. Onda dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje. Onda umešajte pire od bundeve, mlaćenicu i med, dok se dobro ne sjedine. Zasebno prosejte brašna, sodu bikarbonu i začin. Polako sjedinite obe smese pa mešajte sve dok se ne sjedini. Zatim izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite testo 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je proja pečena.
Možda vas zanima:
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
DOMAĆE PROJICE SA JOGURTOM SE TOPE U USTIMA A gotove za 10 minuta
Mirisne i sočne, savršene za doručak ili večeru.
PROJA BEZ JAJA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)