PUNJENE TIKVICE KLASIK KOJI NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zasitne i preukusne, za ručak koji se pamti.

posne punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 tikvice
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja prethodno skuvanog pirinča
  • 2 kašike ulja
  • so, biber, začinsko bilje po ukusu

Priprema:

Tikvice prepolovite i izdubite. Luk, papriku i šargarepu sitno iseckajte i propržite u ulju. Dodajte pirinač i začine, promešajte i napunite tikvice smesom. Stavite ih u tepsiju i kratko zapecite u rerni ili u poklopljenom tiganju dok tikvice ne omekšaju. Poslužite odmah.

Možda vas zanima:

čorba od povrća

RECEPT LEPE LUKIĆ ZA ČORBU OD POVRĆA ZALUDEO DOMAĆICE Greje dušu i telo

11:00

21 decembar, 2025

Sezonski recepti

Iako je napunila 85 godina, energiji pevačice Lepe Lukić mogu da pozavide i mnogo mlađe koleginice, dok su njene pesme postale hitovi bez kojih ne prolazi nijedno veselje. I sama je jednom prilikom izjavila da vodi računa o ishrani i jede uglavnom jela na kašiku. - Ne volim jaku hranu, volim da je kod mene sve prirodno. Slobodno mogu reći da volim samo jela na kašiku. Roštilj ne uzimam u usta. Nije sad da ja nikada ne jedem meso, pojedem ga i to se desi, ali nisam veliki ljubitelj. Volim suve, domaće kolače, a što se tiče torti, nisam veliki ljubitelj. Uglavnom ne jedem puno slatko i ne prejedam se u svakom smislu te reči - rekla je pevačica. Baš takva je i ova domaća čorba, lagana i jednostavna, a puna vitamina koju ona obožava.

Komentari (0)

Loading