POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.

Burek od spanaća
Možda vas zanima:

POSNO PREDJELO ILI GRICKALICA Veganski nagetsi po receptu Ivane Vujsić odlični su za početak zdrave ishrane
Leblebija se kuva u tri puta više vode u poklopljenoj šerpici.

NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.

PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.

RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
Za testo:
500 g glatkog brašna
2 jajeta
1/2 kašičice soli
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
Za nadev:
600 g spanaća
1 glavica luka
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
Priprema:
Za testo obavezno prosejte brašno, dodajte jaja, so, mleko i ulje, pa mesite dok ne postane glatko i kompaktno. Podelite ga na tri dela, pa svaki razvaljajte što tanje, premažite uljem i ostavite da odstoji 20 minuta. Svaki komad testa koji ste razvaljali presecite na dva ili tri dela. Složite u pleh ta dva dela testa jedan na drugi, pa rasporedite tri kašike nadeva. Nadev se preliva smesom od jednog jajeta, 3 kašike ulja i pola šoljice mleka. Nakon što zalijete nadev tom smesom, pokrijte ga s dva-tri lista testa i ponovite postupak. Na vrhu treba da bude testo, koje treba zaliti prelivom. Burek zapecite u rerni. Ako koristite smrznuti spanać, ne morate ga potapati. Kupujete li svež, operite ga, dobro ocedite i naseckajte. Naseckajte luk. Zagrejte ulje na tiganju, pa prodinstajte luk dva-tri minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte spanać i so, pa dinstajte od osam do
deset minuta poklopljeno, uz povremeno mešanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)