POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
Burek od spanaća
Za testo:
500 g glatkog brašna
2 jajeta
1/2 kašičice soli
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
Za nadev:
600 g spanaća
1 glavica luka
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
Priprema:
Za testo obavezno prosejte brašno, dodajte jaja, so, mleko i ulje, pa mesite dok ne postane glatko i kompaktno. Podelite ga na tri dela, pa svaki razvaljajte što tanje, premažite uljem i ostavite da odstoji 20 minuta. Svaki komad testa koji ste razvaljali presecite na dva ili tri dela. Složite u pleh ta dva dela testa jedan na drugi, pa rasporedite tri kašike nadeva. Nadev se preliva smesom od jednog jajeta, 3 kašike ulja i pola šoljice mleka. Nakon što zalijete nadev tom smesom, pokrijte ga s dva-tri lista testa i ponovite postupak. Na vrhu treba da bude testo, koje treba zaliti prelivom. Burek zapecite u rerni. Ako koristite smrznuti spanać, ne morate ga potapati. Kupujete li svež, operite ga, dobro ocedite i naseckajte. Naseckajte luk. Zagrejte ulje na tiganju, pa prodinstajte luk dva-tri minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte spanać i so, pa dinstajte od osam do
deset minuta poklopljeno, uz povremeno mešanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO PREDJELO ILI GRICKALICA Veganski nagetsi po receptu Ivane Vujsić odlični su za početak zdrave ishrane
Leblebija se kuva u tri puta više vode u poklopljenoj šerpici.
NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.
PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)