POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
Burek od spanaća
Za testo:
500 g glatkog brašna
2 jajeta
1/2 kašičice soli
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
Za nadev:
600 g spanaća
1 glavica luka
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
Priprema:
Za testo obavezno prosejte brašno, dodajte jaja, so, mleko i ulje, pa mesite dok ne postane glatko i kompaktno. Podelite ga na tri dela, pa svaki razvaljajte što tanje, premažite uljem i ostavite da odstoji 20 minuta. Svaki komad testa koji ste razvaljali presecite na dva ili tri dela. Složite u pleh ta dva dela testa jedan na drugi, pa rasporedite tri kašike nadeva. Nadev se preliva smesom od jednog jajeta, 3 kašike ulja i pola šoljice mleka. Nakon što zalijete nadev tom smesom, pokrijte ga s dva-tri lista testa i ponovite postupak. Na vrhu treba da bude testo, koje treba zaliti prelivom. Burek zapecite u rerni. Ako koristite smrznuti spanać, ne morate ga potapati. Kupujete li svež, operite ga, dobro ocedite i naseckajte. Naseckajte luk. Zagrejte ulje na tiganju, pa prodinstajte luk dva-tri minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte spanać i so, pa dinstajte od osam do
deset minuta poklopljeno, uz povremeno mešanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO PREDJELO ILI GRICKALICA Veganski nagetsi po receptu Ivane Vujsić odlični su za početak zdrave ishrane
Leblebija se kuva u tri puta više vode u poklopljenoj šerpici.
NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.
PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
Komentari (0)