IDEALAN DORUČAK Ovako ukusne mafine nikada do sada niste probali
Sve sastojke već imate kod kuće.
Popaj mafini
Sastojci (za 12 mafina):
150 g slanine
1/2 glavice crnog luka
150 g kačkavalja
200 g spanaća
12 jaja
Priprema:
Propržite kockice slanine i luka, dodajte spanać i mešajte na vatri 2-3 minuta, pa ostavite da se ohladi. Umutite jaja, dodajte sir i mešavinu luka i slanine, pa sipajte u podmazan pleh za mafine. Pazite da ne prepunite, jer će mešavina narasti. Pecite na oko 180 stepeni petnaestak minuta, a kad je pečeno, ostavite da se hladi pet
minuta, pa izvadite pažljivo nožem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI BRODIĆI NA ZDRAV NAČIN Izdubite tikvice i napravite odličan ručak
Možete eksperimentisati sa nadevom.
LAGANI PROLEĆNI RUČAK Rižoto sa tikvicama je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MOGU BITI I KAO MINI HLEB Mafini od heljde svi će zavoleti
Pravite ih za doručak ili večeru.
PO BAKINOM RECEPTU Gurmanluk kojem je teško odoleti
Topiće vam se u ustima.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)