IDEALAN DORUČAK Ovako ukusne mafine nikada do sada niste probali
Sve sastojke već imate kod kuće.
Popaj mafini
Sastojci (za 12 mafina):
150 g slanine
1/2 glavice crnog luka
150 g kačkavalja
200 g spanaća
12 jaja
Priprema:
Propržite kockice slanine i luka, dodajte spanać i mešajte na vatri 2-3 minuta, pa ostavite da se ohladi. Umutite jaja, dodajte sir i mešavinu luka i slanine, pa sipajte u podmazan pleh za mafine. Pazite da ne prepunite, jer će mešavina narasti. Pecite na oko 180 stepeni petnaestak minuta, a kad je pečeno, ostavite da se hladi pet
minuta, pa izvadite pažljivo nožem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI BRODIĆI NA ZDRAV NAČIN Izdubite tikvice i napravite odličan ručak
Možete eksperimentisati sa nadevom.
LAGANI PROLEĆNI RUČAK Rižoto sa tikvicama je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MOGU BITI I KAO MINI HLEB Mafini od heljde svi će zavoleti
Pravite ih za doručak ili večeru.
PO BAKINOM RECEPTU Gurmanluk kojem je teško odoleti
Topiće vam se u ustima.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)