HRSKAVO PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Uz ovaj recept imaćete najbolje meso u komšiluku!

Trpeza/ V.V.

13:40

Sezonski recepti 0

Recept za savršeno pečenje koje ćete sami napraviti

HRSKAVO PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Uz ovaj recept imaćete najbolje meso u komšiluku!
Shutterstock

Praseće pečenje

Sastojci:

2 kg prasetine

2 kašike masti

100 ml piva

200 ml vode

HRSKAVO PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Uz ovaj recept imaćete najbolje meso u komšiluku! Shutterstock
 

Priprema:

Meso operite i osušite ubrusom. Posolite s obe strane po ukusu i ostavite da stoji preko noći. Istopite mast, namažite pleh, stavite meso i njega premažite mašću. Sipajte čašu vode u pleh i stavite ga u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite jedan sat, a zatim okrećite meso na pola sata. Kad ga okrenete, prelijte ga sa malo piva. Posle 2,5 sata prospite tečnost iz pleha ukoliko je ima i pecite još oko pola sata da meso dobije hrskavu koricu.

Komentari (0)

Loading