DORUČAK IZ SNOVA Prelivena pita sa sirom za koju će vam svi tražiti recept!
Pravi se od kupljenih kora i brzo je gotova.
Prelivena pita sa sirom
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g feta sira
2 čaše (360 ml) kiselog mleka
3 jaja
50 g putera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika ulja
Za preliv:
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Stavite u činiju izmrvljen sir, jaja, sodu bikarbonu, kiselo mleko i sjedinite mikserom. Istopite puter. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku namažite puterom. Preko treće namažite fil od sira i urolajte po dužini. Ponovite sa preostalim korama. Tako uradite sa svim korama i filom. Poređajte ih u podmazan pleh. Ako je četvrtasti, rolnice pite ređajte jednu pored druge. U okrugli pleh ih ređajte u obliku puža, a počnite od sredine. Preliv: Pomešajte mleko umućeno sa dva jaja i sipajte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Pita sa sirom, krckava spolja, sočna i meka unutra
Jelo koje svi obožavaju.
JEDINI PRAVI NAČIN za pitu sa sirom od kupovnih kora - biće hrskava spolja a meka unutra
Ukoliko niste do sada savladali pravljenje pite od domaćih kora, isprobajte ovaj način pripreme sa kupovnim korama i rezultati će vas oduševiti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)