DORUČAK IZ SNOVA Prelivena pita sa sirom za koju će vam svi tražiti recept!
Pravi se od kupljenih kora i brzo je gotova.

Prelivena pita sa sirom
Možda vas zanima:

PRSTE DA POLIŽEŠ! Pita sa sirom, krckava spolja, sočna i meka unutra
Jelo koje svi obožavaju.

JEDINI PRAVI NAČIN za pitu sa sirom od kupovnih kora - biće hrskava spolja a meka unutra
Ukoliko niste do sada savladali pravljenje pite od domaćih kora, isprobajte ovaj način pripreme sa kupovnim korama i rezultati će vas oduševiti
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g feta sira
2 čaše (360 ml) kiselog mleka
3 jaja
50 g putera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika ulja
Za preliv:
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Stavite u činiju izmrvljen sir, jaja, sodu bikarbonu, kiselo mleko i sjedinite mikserom. Istopite puter. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku namažite puterom. Preko treće namažite fil od sira i urolajte po dužini. Ponovite sa preostalim korama. Tako uradite sa svim korama i filom. Poređajte ih u podmazan pleh. Ako je četvrtasti, rolnice pite ređajte jednu pored druge. U okrugli pleh ih ređajte u obliku puža, a počnite od sredine. Preliv: Pomešajte mleko umućeno sa dva jaja i sipajte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.

PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.

KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.
Komentari (0)