Pljeskavice bez mesa: Posni obrok koji će deca obožavati

Alo.rs/I.V.

16:34

Sezonski recepti 0

Pljeskavice bez mesa mogu da budu podjednako ukusne i sočne,

Pljeskavice bez mesa: Posni obrok koji će deca obožavati
Shutterstock

Pljeskavice bez mesa

Sastojci:
50 g crvenog sočiva 
50 g ječma 
50 g leblebija
50 g pasulja 
3 šargarepe
1 crni luk 
2 čena belog luka
1 celerov list 
1 lovorov list 
1 kašičica mlevene paprike 
2 kašičice maslinovog ulja 
2 tunjevine iz konzerve 
prezle
pšenično brašno
2 kapi limunovog soka 
2 dl ulja 
so, biber
biozačin

Priprema: 
Mešavinu mahunarki  potopite u vodu preko noći. Na ulju dinstajte sitno seckani crni i beli luk, dodajte seckane šargarepu i celer, promešajte i dodajte oceđene mahunarke. Mešajte par minuta bez dodatka vode. Zatim dolijte vodu da ogrezne i začinite. Ubacite list lovora i ostavite da se kuva, a po potrebi dolivajte još tečnosti. Tunjevinu iz konzerve ocedite, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i biberom. Skuvane mahunarke izblendirajte i dodajte tunjevinu, belanca, prezle i brašno. Kašikom uzimajte smesu i pomoću kašičice pržite pljeskavice u vrelom ulju s obe strane.

PRIJATNO!

 

Komentari (0)

Loading