Pljeskavice bez mesa: Posni obrok koji će deca obožavati
Pljeskavice bez mesa mogu da budu podjednako ukusne i sočne,
Pljeskavice bez mesa
Sastojci:
50 g crvenog sočiva
50 g ječma
50 g leblebija
50 g pasulja
3 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 celerov list
1 lovorov list
1 kašičica mlevene paprike
2 kašičice maslinovog ulja
2 tunjevine iz konzerve
prezle
pšenično brašno
2 kapi limunovog soka
2 dl ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Mešavinu mahunarki potopite u vodu preko noći. Na ulju dinstajte sitno seckani crni i beli luk, dodajte seckane šargarepu i celer, promešajte i dodajte oceđene mahunarke. Mešajte par minuta bez dodatka vode. Zatim dolijte vodu da ogrezne i začinite. Ubacite list lovora i ostavite da se kuva, a po potrebi dolivajte još tečnosti. Tunjevinu iz konzerve ocedite, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i biberom. Skuvane mahunarke izblendirajte i dodajte tunjevinu, belanca, prezle i brašno. Kašikom uzimajte smesu i pomoću kašičice pržite pljeskavice u vrelom ulju s obe strane.
PRIJATNO!
Možda vas zanima:
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
PLJESKAVICE NA VODI Toliko su sočne i ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.
POSNE PLJESKAVICE Toliko su dobre da nećete primetiti da nedostaje meso
Sočne i mekane, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)