Pljeskavice bez mesa: Posni obrok koji će deca obožavati
Pljeskavice bez mesa mogu da budu podjednako ukusne i sočne,

Pljeskavice bez mesa
Sastojci:
50 g crvenog sočiva
50 g ječma
50 g leblebija
50 g pasulja
3 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 celerov list
1 lovorov list
1 kašičica mlevene paprike
2 kašičice maslinovog ulja
2 tunjevine iz konzerve
prezle
pšenično brašno
2 kapi limunovog soka
2 dl ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Mešavinu mahunarki potopite u vodu preko noći. Na ulju dinstajte sitno seckani crni i beli luk, dodajte seckane šargarepu i celer, promešajte i dodajte oceđene mahunarke. Mešajte par minuta bez dodatka vode. Zatim dolijte vodu da ogrezne i začinite. Ubacite list lovora i ostavite da se kuva, a po potrebi dolivajte još tečnosti. Tunjevinu iz konzerve ocedite, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i biberom. Skuvane mahunarke izblendirajte i dodajte tunjevinu, belanca, prezle i brašno. Kašikom uzimajte smesu i pomoću kašičice pržite pljeskavice u vrelom ulju s obe strane.
PRIJATNO!

GREJS KELI TORTA Kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Raskošna poslastica savršena je za svaku svećanu trpezu.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)