RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa
- 400 gr suvih rebara
- 100 gr suve slanine
- 1 veća krmenadla sveža
- 1 kašika masti
- lovorov list
- malo zrna bibera
- slatka paprika
- 1 glavica belog luka
- tucana ljuta paprika
Priprema:
Kupus iseći na kocke pa ako je kupus prekiseo malo ga oprati.
Pola glavice iseći na kocke i poredjati, odozgo poredjati sve meso, papriku, biber, lovorov list i poredjati suvu slaninu.
Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti proju.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)