RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane

alo.rs

12:05

Sezonski recepti 0

Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse

RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
foto:bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica kupusa
  • 400 gr suvih rebara
  • 100 gr suve slanine
  • 1 veća krmenadla sveža
  • 1 kašika masti
  • lovorov list
  • malo zrna bibera
  • slatka paprika
  • 1 glavica belog luka
  • tucana ljuta paprika

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa ako je kupus prekiseo malo ga oprati.

Pola glavice iseći na kocke i poredjati, odozgo poredjati  sve meso, papriku, biber, lovorov list  i poredjati suvu slaninu. 

Sipati do pola vode  i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno  napraviti proju. 

Komentari (0)

Loading