NAJUKUSNIJE PREDJELO ILI MEZE UZ PIĆE Punjene pečurke zapečene u rerni

Trpeza/ V.V.

17:49

Sezonski recepti 0

Svi će tražiti još!

NAJUKUSNIJE PREDJELO ILI MEZE UZ PIĆE Punjene pečurke zapečene u rerni
Foto: Pixabay

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Punjene pečurke

Sastojci:

12 portobelo pečuraka

300 g mekog sira

100 g rendane mocarele

2 jaja

1 šolja bejbi spanaća

1 kašika seckanog svežeg bosiljka

1/2 kašičice soli

1 kašika putera

2 kašike maslinovog ulja

Za sos:

400 g paradajz pelata

2 kašičice šećera

1 kašičica suvog origana

1 kašika seckanog svežeg bosiljka

So, biber

Priprema:

Sos: Stavite u šerpu maslinovo ulje, paradajz, šećer, origano, bosiljak, so i biber i krčkajte ba tihoj vatri 15 minuta, odnosno dok se malo ne zgusne. Pečurke operite, izvadite drške i kašičicom izvadite unutrašnjost. Namažite ih unutra istopljenim puterom. Pomešajte meki sir, jaja, spanać, bosiljak, so i biber po ukusu. Kašikom stavljajte ovu smesu u pečurke koje ste poređali na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite svaku rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne zapeče.

Komentari (0)

Loading