NAJUKUSNIJE PREDJELO ILI MEZE UZ PIĆE Punjene pečurke zapečene u rerni
Svi će tražiti još!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Punjene pečurke
Sastojci:
12 portobelo pečuraka
300 g mekog sira
100 g rendane mocarele
2 jaja
1 šolja bejbi spanaća
1 kašika seckanog svežeg bosiljka
1/2 kašičice soli
1 kašika putera
2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
400 g paradajz pelata
2 kašičice šećera
1 kašičica suvog origana
1 kašika seckanog svežeg bosiljka
So, biber
Priprema:
Sos: Stavite u šerpu maslinovo ulje, paradajz, šećer, origano, bosiljak, so i biber i krčkajte ba tihoj vatri 15 minuta, odnosno dok se malo ne zgusne. Pečurke operite, izvadite drške i kašičicom izvadite unutrašnjost. Namažite ih unutra istopljenim puterom. Pomešajte meki sir, jaja, spanać, bosiljak, so i biber po ukusu. Kašikom stavljajte ovu smesu u pečurke koje ste poređali na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite svaku rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne zapeče.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)