Lagana, brza a pre svega JEFTINA VEČERA od pečuraka s kačkavaljem i šunkom da cela kuća miriše na bogato

Ivana Vujnović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako ste raspoloženi za jedan lagani obrok, onda su punjeni šampinjoni idealno rešenje.

Šampinjoni punjeni kačkavaljem i šunkom
Shutterstock

 

Punjeni šampinjoni

Sastojci: 

500 g šampinjona

50 g tvrdog sira

50 g šunke

100 g kačkavalja

2 sveže crvene paprike

2 čena belog luka

1/2 veze peršuna

ulje

so, biber

Priprema:

Šampinjone operite i odvojite im kapice od peteljki. Kapice poređajte na pleh obložen pek-papirom i posolite. Za punjenje pomešajte usitnjeni sir, šunku isečenu na kockice, rendani kačkavalj i sitno seckani beli luk. Na dnu svakog šampinjona stavite malo sira, šunke i odozgo polovinu rendanog kačkavalja. Pored dodajte krupnije sečenu papriku, blago pobiberite i poprskajte uljem.
Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Par minuta pre kraja pečenja, dodajte i ostatak izrendanog kačkavalja. Vratiti u rernu još minut-dva, da se kačkavalj blago istopi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading