Lagana, brza a pre svega JEFTINA VEČERA od pečuraka s kačkavaljem i šunkom da cela kuća miriše na bogato
Ako ste raspoloženi za jedan lagani obrok, onda su punjeni šampinjoni idealno rešenje.
Punjeni šampinjoni
Sastojci:
500 g šampinjona
50 g tvrdog sira
50 g šunke
100 g kačkavalja
2 sveže crvene paprike
2 čena belog luka
1/2 veze peršuna
ulje
so, biber
Priprema:
Šampinjone operite i odvojite im kapice od peteljki. Kapice poređajte na pleh obložen pek-papirom i posolite. Za punjenje pomešajte usitnjeni sir, šunku isečenu na kockice, rendani kačkavalj i sitno seckani beli luk. Na dnu svakog šampinjona stavite malo sira, šunke i odozgo polovinu rendanog kačkavalja. Pored dodajte krupnije sečenu papriku, blago pobiberite i poprskajte uljem.
Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Par minuta pre kraja pečenja, dodajte i ostatak izrendanog kačkavalja. Vratiti u rernu još minut-dva, da se kačkavalj blago istopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo
Šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i spanaćem.
Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE
Predlažemo vam pečurke punjene slaninom i sirom koje su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak za pripremu.
NAJUKUSNIJE PREDJELO ILI MEZE UZ PIĆE Punjene pečurke zapečene u rerni
Svi će tražiti još!
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)