Baba Jelka nam je otkrila jednostavni RECEPT ZA ĐUVEČ zbog kojeg snaja hoće da pukne od muke
Jos jedno tipično vojvođansko jelo, varivo od povrća s piletinom pa još zapečeno u rerni obradovaće sve ukućane, a naročito
Baba Jelkin đuveč
Sastojci:
2 kašike ulja
100 g crnog luka
2 čena belog luka
200 g pirinča
500 ml ključale vode
1 pileća kocka
100 g smrznutog graška
120 g šargarepe isečene na kockice
2 kašike maslinovog ulja
600 g pilećih prsa
so, biber
50 g rendanog sira
Priprema:
Na zagrejanom ulju kratko propržite seckani crni i beli luk, dodajte pirinač i zajedno pržite oko 2 minuta. U ključalu vodu dodajte pilećću kocku. Pirinač prelijte kuvanim pilećim bujonom, pa dodajte grašak i šargarepu. Pileće grudi isecite na manje komade i pržite na zagrejanom maslinovom ulju do zlatne boje. U vatrostalnu posudu sipajte bujon s pirinčem i povrćem. Pečenu piletinu rasporedite po površini i prekrijte folijom. Po želji dodajte još soli i bibera. Pileću smesu pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35 minuta. Smesu pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se peče dok se sir ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)